How I work

Werkwijze zelfstandig trouwambtenaar

Jullie hebben besloten te trouwen of een partnerregistratie aan te gaan!

Op dit moment is een spannende periode aangebroken van plannen maken voor jullie speciale dag!

 

Het begint allemaal met vastleggen van de datum en een trouwlocatie.

Jullie melden ruim van tevoren het voorgenomen huwelijk of partnerschap bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Op dat moment kun je kiezen of je door een gemeenteambtenaar getrouwd wilt worden, door een zelfstandig trouwambtenaar, of door een bekende als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) voor één dag. 

Veel stellen trouwen tegenwoordig eerst in kleine kring, voor de wet, in het gemeentehuis. Vaak kan dit gratis of tegen een laag tarief op een vast dagdeel.

Later in de week volgt dan de ceremonie waar alle geliefden bij aanwezig zijn met uitwisseling van de ringen en de verdere persoonlijke invulling. Daar is dan vaak ook een zelfstandig trouwambtenaar bij betrokken.

Steeds meer stellen kiezen in eerste of tweede instantie voor een zelfstandig trouwambtenaar.

De zelfstandig trouwambtenaar is gespecialiseerd in het op maat maken van een persoonlijke ceremonie en neemt net zoveel tijd als jullie er als stel in willen investeren om het jullie helemaal naar de wens te maken. 

Zelfstandige trouwambtenaren mogen in vrijwel alle gemeenten, op alle denkbare trouwlocaties wettelijke huwelijken sluiten. Ook in het buitenland is het mogelijk om met een zelfstandig trouwambtenaar te werken. Ik ben beschikbaar voor werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Indien jullie voor mij kiezen als zelfstandig trouwambtenaar of eerst eens vrijblijvend willen kennismaken dan kun je dat kenbaar maken door contact met mij op te nemen.

Dan gaan we samen eerst in kaart brengen wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Vervolgens geven jullie als paar bij de gemeente aan dat ik jullie wettelijk huwelijk zal gaan sluiten, indien dat jullie wens is.

Elke gemeente hanteert hiervoor een eigen tarief.

Mijn eigen tarief hangt af van jullie specifieke wensen en mijn tijdsinvestering.

Het is maatwerk. 

Ik maak na de eerste kennismaking een offerte op basis van jullie specifieke aanvraag.

Ongeveer vier weken voor de ceremonie verzamel ik alle benodigde informatie voor de speech en interview ik jullie het liefst persoonlijk bij jullie thuis, maar het mag ook op de trouwlocatie of een andere neutrale plek, wanneer dat voor jullie prettiger is.

Naar wens interview ik kort daarna ook getuigen, familieleden en vrienden om jullie verhaal nog completer te maken.

 

© 2019 by Cloud09. Proudly created with Wix.com