Praktische tips voor je ceremonie

Er is een heleboel te regelen wanneer je besluit om een geregistreerd partnerschap aan te gaan of te gaan trouwen.

De ceremonie is daar uiteraard een belangrijk onderdeel van en het is goed om samen vooraf na te denken over de verdere invulling van jullie ceremonie.

De speech is uiteraard de taak van de trouwambtenaar, die zorgt ervoor dat jullie verhaal zo mooi mogelijk wordt verteld en zal jullie vragen naar alle inhoud. Ook kunnen vrienden en familieleden helpen met het aanleveren van informatie voor de inhoud. Je kunt vooraf al mensen polsen of ze dit goed vinden.

Uiteraard bespreekt de ceremoniespreker of trouwambtenaar met jullie alle details nog door, meestal een maand voor jullie grote dag.

Het is dan fijn om zaken meteen in te kunnen vullen met jullie persoonlijke wensen.

1- de Locatie:

Is de locatie op de hoogte van jullie wensen?

De opstelling tijdens de ceremonie is zeker in coronatijd wel een aandachtspunt, want wie kun je bij elkaar laten zitten en wie niet?

Welke opstelling is voor jullie fijn?

2- De entree:

Willen jullie gezamenlijk binnenkomen, of bijvoorbeeld alleen de bruid (met mogelijk iemand die haar weggeeft). 

Willen jullie muziek bij de entree? Welke en hoe gespeeld?

3- Huisregels:

Wat willen jullie je gasten meegeven wat betreft jullie wensen rondom gebruik van mobiele telefoons, foto's, social media etc. Er zijn mogelijkheden om dat vooraf te communiceren, op een bord te tonen bij binnenkomst of door de trouwambtenaar te laten meedelen. Ook zijn er op de locatie misschien regels die in acht moeten worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan het strooien van confetti of bloemblaadjes, dat mag niet overal zomaar.

4- Personaliseren:

De mogelijkheden om jullie ceremonie persoonlijker te maken zijn eindeloos.

Jullie kunnen zelf bepalen wat je graag wilt toevoegen aan jullie ceremonie.

Kijk voor meer ideeën bij het kopje maatwerkceremonie.

5- Muziek tijdens het ondertekenen van de akten?

Dit is vaak wel een mooi moment, omdat er niet bij wordt gesproken en toch wel een paar minuten in beslag neemt. Welk nummer kiezen jullie en hoe wordt dat gespeeld?

6- Taakverdeling:

Wie van de gasten heeft nog een bijzondere taak tijdens de ceremonie?

Denk aan het brengen van de ringen, slag met de hamer, brengen van de beloften, mogelijke gastspreker, en dan natuurlijk jullie getuigen en ceremoniemeester: wie doet wat?

7- Einde ceremonie:

Hoe willen jullie dat vormgeven? Verlaten jullie eerst de locatie? Is daar dan muziek te horen en hoe wordt die gespeeld? Waar en hoe gaan jullie de felicitaties in ontvangst nemen en hoe maken jullie dat de gasten duidelijk?

© 2019 by Cloud09. Proudly created with Wix.com