ElineSchuurmans_20190716_0215.jpg

Foto: Eline Schuurmans

Trouwambtenaar

Gefeliciteerd! Wat leuk!

Jullie gaan trouwen of gaan een geregistreerd partnerschap aan!

Waar ik spreek over 'trouwen' en 'huwelijk' mag je ook ' geregistreerd partnerschap' lezen. Beide zijn wettelijke verbintenissen.

Jullie kunnen je wettelijk laten verbinden door een BABS - Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.

Ook kun je in een aantal gemeenten zelfs een familielid, vriend of bekende vragen om 'de BABS voor één dag' te zijn, maar dat kan helaas lang nog niet overal.

Als zelfstandig trouwambtenaar heb ik veel mogelijkheden tot maatwerk en ook meer voorbereidingstijd dan de trouwambtenaar die aan de gemeente verbonden is. Juist dat extra maatwerk voor jullie ceremonie maakt jullie ceremonie nog persoonlijker en meer naar eigen wens. Meer weten over maatwerkceremonies?

Klik op de knop onderaan deze pagina

Als zelfstandig trouwambtenaar kan ik jullie voor de wet trouwen in bijna alle Nederlandse gemeenten. Ik krijg daar dan een benoeming voor één dag. 

Jullie kunnen bij de aanmelding van het huwelijk aangeven dat je

'een eigen BABS' aandraagt als jullie trouwambtenaar.

In elke gemeente gelden daarvoor andere regels en tarieven. Het is sowieso aan te raden om je daar goed in te verdiepen.

In de gemeenten Beemster en Purmerend (NH) heb ik een benoeming als gemeentelijk trouwambtenaar.

Mochten jullie daar gaan trouwen dan kun je mijn naam tijdens de aanmelding bij het loket burgerzaken doorgeven als gewenste trouwambtenaar en dan komt het verzoek vanzelf bij mij terecht.

Mag ik jullie trouwen? 

© 2019 by Cloud09. Proudly created with Wix.com